Vandrarhem på fästningen mitt i Varberg - Fästningen vandrarhem

Kallbad - en het trend

Varberg erbjuder dig badupplevelser året om. Att bada kallbad är sedan länge en omtyckt vinteraktivitet och i Varberg anordnas återkommande kallbadsevent som exempelvis Påskdoppet. Kallbad har visat sig ha välgörande hälsoeffekter. Det är många kallbadare som upplever att de får mer energi och mindre stress i kroppen, sover bättre och får ett ökat välbefinnande av att bada kallt.

Vid Fästningens B&B/Vandrarhem finns goda möjligheter till uppfriskande kallbad. Närmast fästningen har du Fästningsbadet med bryggor och badstegar. Följer du strandpromenaden söderut en bit passerar du Skarpe Nord och Goda Hopp som är damernas respektive herrarnas nakenbad och som är flitigt besökta av kallbadare.

Att bada kallt och tillfälligt kyla ned kroppen är inte farligt för dig som är fullt frisk, men det kan vara bra att tänka på några saker för ökad komfort. Det är bra att värma upp kroppen ordentligt innan badet och gärna använda mössa och något på fötterna, t ex ullstrumpor. Ett kort dopp räcker om du inte är en van kallbadare. Snabb påklädning efteråt och något varmt att dricka är fler tips. 

Så på med mössan och njut av kalla bad du med! Tänk på att aldrig bada ensam för din egen säkerhet. Läs gärna mer om kalla bad på visitvarberg.se.

Kallbadhuset

Vill du krydda ditt kallbad med en varm bastu är det anrika och nyligen upprustade Kallbadhuset ett givet val. I det vackra träbygget från början av 1900-talet kan du slappna av i välgörande värme och njuta av havsutsikten från bastun. Tag sedan ett uppfriskande kallbad i havet mellan badhusets pelare.

Boka gärna vårt Badpaket för två där du får både boende hos oss i vårt Bed & Breakfast och bad på Kallbadhuset