Vandrarhem på fästningen mitt i Varberg - Fästningen vandrarhem

Få sinnesro i Varbergs natur


 

Att man får en känsla av välmående när man kommer bort från vardagen ut i naturen där det är ett lugnare tempo känner säkert många igen. Faktum är att det finns forskning som visar att naturen har en särskilt positiv effekt på kroppen.

När du övernattar hos oss är ett bra tips därför att ta dig tid att njuta av den vackra omgivande naturen.

Skog och natur lugnar vårt sinne

Att vandra i en vacker lövskog, höra vattnet rinna i bäcken, höra vågorna slå mot stranden. Det är sådant som får oss att känna oss lugna och tillfreds. Ibland kanske tankarna kommer kring vilken effekt som naturen egentligen har på oss och varför vi känner som vi gör.

Det finns forskning som visar att de intryck vi får av naturen påverkar nervsystemet och sprider ett lugn i kropp och sinne. Det finns även tecken på att lövskog har en särskilt lugnande effekt.

Upplev lugnet i Varbergs fina natur

Varberg är en stad med en storslagen natur. Att semestra i Varberg passar därför utmärkt för dig som vill unna dig att varva ned under några fina dagar.

Här kan du njuta av att ha havet precis runt hörnet, besöka flera fina naturreservat och varför inte ta ett besök vid Åkulla bokskogar och känna lugnet lite extra?

Boka din övernattning här på vår hemsida eller kontakta oss för att unna dig några fina dagar i natursköna Varberg.