Här finns mycket att göra - Fästningen vandrarhem

Här finns mycket att göra

Varbergs fästning ligger ståtligt uppe på klippan invid det storslagna Västerhavet. Alldeles nedanför vallarna går Varbergs strandpromenad där många njuter av den friska luften och de vackra havsvyerna från morgon till kväll.

Direkt utanför fästningen ligger Barnens badstrand med Varbergs kallbadhus och det nybyggda Fästningsbadet med bryggor och hopptorn. Hamnkvarteren erbjuder hantverksbodar, glasscafé m.m. Läs mer under Äta & Göra

Gruppaktiviteter

Utan att lämna själva fästningsområdet finns det en del att ta sig för. Varför inte besöka Hallands kulturhistoriska muséum. Här finns utsällningar om Hallands historia, Varbergsskolans konst och huvudattraktionen är det medeltida fyndet Bockstensmannen.

Guidade turer på fästningen

Fästningsvisningen går ute på vallarna och in i bastion Grå munkens mörka kanonrum, för att avslutas i en av fängelsehålorna. Det ordnas också dramatiserade vandringar som tar dig tillbaka till livet på fästningen på 1600-talet.

Kallbadhuset

Varberg har en historia som kurort och här badas det året om. Precis nedanför fästningen ligger det stiliga Kallbadhuset på sina pelare i vattnet. Här kan ni slappna av i en skön bastu med utsikt över havshorisonten, för att sedan svalka er i ett uppfriskande dopp i havet. Det är populärt att som grupp hyra ena eller båda sidorna av Kallbadhuset som ett event. Vi kan hjälpa er med bokning, eller så bokar ni detta direkt via kallbadhuset.se

Spa, surf, SUP och cykling

Ett besök på Asia Spa är en upplevelse för kropp och själ. Anläggningen finns på Varbergs Stadshotell mitt i centrum. Önskar ni en mer fartfylld upplevelse är surfing mycket populärt i Varberg. I Apelviken, 3 km söder om Varberg, surfas det året om. Vågsurf, vindsurf, Kite-surf eller SUP. Läs mer på surferscenter.se och boka in din grupp.

Kattegattleden är den havsnära cykelleden som tar er ända från Göteborg till Helsingborg och bjuder på härliga naturupplevelser. En dagstur på cykel kan förslagsvis ta er söderut från Varberg, ca 7 km till ned till fiskeläget Träslövsläge. Här kan ni äta en god lunch på fisk- och skaldjursrestaurangen Joels Brygga. Antingen kommer ni på egna cyklar eller så hjälper vi er till cykeluthyrning.