Här finns mycket att göra - Fästningen vandrarhem

Här finns mycket att göra

Varbergs fästning ligger bedövande vackert vid havet. Alldeles nedanför vallarna går Varbergs strandpromenad där joggare och hundrastare tillika njuter av den friska luften från morgon till kväll.

Direkt utanför fästningen ligger badstranden med Varbergs kallbadhus och hamnkvarteren med hantverksbodar, glasscafé m.m. Läs mer under Äta & Göra

Gruppaktiviteter

Utan att lämna själva fästningsområdet finns det en hel del att ta sig för.  Varför inte besöka Hallands kulturhistoriska muséum eller utmana kollegorna i Fästningskampen.

Tillsammans med våra samarbetspartners på muséet och Vin & Skafferi Hus13 arrangerar vi olika aktiviteter som kan vara uppskattade inslag i konferensen.

Guidade turer på fästningen

Fästningsvisningen går ute på vallarna och in i bastion Grå munkens mörka kanonrum, för att avslutas i en av fängelsehålorna. Det ordnas också dramatiserade vandringar som tar dig tillbaka till livet på fästningen på 1600-talet.

Vin/Whisky/Choklad-provningar

Vår granne Vin & Skafferi Hus13 ordnar regelbundet provningar för allmänheten och tar även emot förfrågningar från företag och grupper.

Teambuilding

Ibland är det enklaste det roligaste och i egen regi ordnar vi lekfulla stafetter, såsom tex blindstafett & skidgång.

Historisk poängpromenad

En klassisk poängpromenad som vi har tagit fram för våra gäster med historiska frågor och skiljefråga.

Fästningskampen

Ett fartfyllt sätt att uppleva fästningen på där man tävlar i en rad olika grenar och spel som på olika sätt anknyter till fästningens historia. Alla sinnen sätts på prov och såväl snabbhet som precision, styrka och tankeskärpa kan komma väl till pass.

Exempel på grenar:

  • Kägelspel – föregångaren till bowling
  • Kvarnspel – ett klurigt sällskapsspel i storformat
  • Trou madame – damernas favorit under medeltiden
  • Pendelklot – ”boule på rep”
  • Klädkistan – modeattiraljer från olika epoker
Sitemap Integritetspolicy © 2018 Fästningen vandrarhem