Kustvår i påsk - Fästningen vandrarhem

Kustvår i påsk

Njut av ledig tid. Koppla ned och koppla av. I den historiska fästningsmiljön är det lätt finna ro. De vältrampade kullerstenarna tar dig genom valven upp till fästningens högsta punkt. Härifrån kan du blicka ut över kusten och fylla dina sinnen med ny energi från havsluftens friska bris.

Bo på fästningen

Välkommen att bo mitt i historien hos oss på Fästningens B&B/Vandrarhem i de mysiga gamla fästningshusen. Varbergs fästning är en unik plats att uppleva för hela familjen. Utforska spännande valv, bevarade kanoner och besök det gamla fästningsfängelset från 1800-talet. 

Hos oss kan du till exempel bo i mysiga familjerum i vårt Bed & Breakfast eller välja ett mer fängslande boende i en cell i det gamla fängelset. Vårt påskerbjudande gäller för alla våra rumstyper.

Påskerbjudande

  • Boka 1 natt - få 10% rabatt
  • Boka 2 nätter eller fler - få 20% rabatt
  • Äggjakt på påskafton för alla barngäster
  • Överraskning för utomhuslek till alla barngäster
  • Entré till Hallands Kulturhistoriska Museum
  • Visning av fästningsfängelset 

 

Skriv KUSTVÅR som meddelande till oss i din bokning för att erhålla påskerbjudandet. Boka online här på vår hemsida eller kontakta oss via telefon eller mail.

Upplev historien på fästningen

Vilka bodde på fästningen förr? Hur gammal är egentligen Varbergs fästning och vem är det som sägs gå igen i det gamla slottet? Ta del av fästningens spännande historia på Hallands Kulturhistoriska Museum som ligger högst upp på fästningen. Muséet har många olika utställningar, museishop och det mysiga Kafé Längan. Här kan du även boka fästningsvisningar och hälsa på norra Europas mest spektakulära medeltidsfynd - Bockstensmannen.

Njut av våren

Den efterlängtade vårsolen öppnar dörren till härliga stunder utomhus. Hitta din favoritplats på fästningen eller längs havet, ta på solbrillorna och njut. Här är det lätt att hitta instagramvänliga selfie-spots!

I Varberg finns massor att upptäcka även utanför fästningen och här ger vi några tips. För mer inspiration besök visitvarberg.se 

Picknick på fästningen och strandpromenaden

På fästningen finns många fina platser för en mysig picknick i vårsolen. Från fästningens höjd har ni strålande utsikt över den fria havshorisonten. Strandpromenaden nedanför bjuder på sköna promenader och många mysiga picknickplatser utmed havet. I samarbete med Kafé Längan kan ni köpa med er picknickmaten eller färdiga matsäckspaket. Potatissallad, halländsk grillost och chokladdoppade jordgubbar är bara några av godsakerna. Läs mer och förboka din utflyktsmat här.

Lekplatsturné

Varberg har många roliga lekplatser och för variation kan man ta en turné och besöka flera av dem på samma dag. Start eller mål på turnén kan förslagsvis vara Spööökitetsparken, som ligger invid fästningens vallgrav. Barnens badstrand, som ligger precis nedanför fästningen, är också ett givet val för lek. Packa med hink och spade och den fina sandstranden ger er Varbergs största sandlåda! Kika gärna på lista och karta över lekplatser i Varberg.

Kallbad - en het trend

Att bada kallbad är en omtyckt upplevelse och i Varberg badas det året om. Kallbad har också visat sig ha välgörande hälsoeffekter. Alldeles nedanför fästningen, på badrocksavstånd från vårt boende, finns utmärkta badmöjligheter vid Fästningsbadet. Här finns badstegar och trappor för ett smidigt dopp. En kort bit bort längs strandpromenaden finns fler möjligheter till kallbad, på damernas och herrarnas nakenbad, som är flitigt besökta av kallbadare. Önskar ni värma upp er ordentligt innan kallbadet så är det anrika Kallbadhuset nedanför oss ett givet val. Här erbjuds bastu med havsutsikt och uppfriskande havsdopp, samt ett mysigt café. Boka vårt Badpaket och läs gärna mer om kalla bad.

Grilla och glassa

Ut och njut av våren! En glass i solen är alltid rätt och vad sägs om en grillunch!? På grillkartan kan ni spana in närmsta grill för en härlig utflykt tillsammans.

Välkommen till en härlig och säker påskledighet

Tillsammans minskar vi smittspridningen av Covid-19 och för oss är våra gästers och medarbetares hälsa första prioritet. Här kan du läsa om våra smittskyddsåtgärder.