Kustlov 2021 - ett sportlov vid havet - Fästningen vandrarhem

Kustlov 2021 - ett sportlov vid havet

Gör sportlovet till en kustnära utomhusupplevelse för hela familjen! Mitt i historien på Varbergs fästning, invid Kattegatts strand, bor ni i unik miljö i de mysiga gamla fästningshusen. Alla barngäster får en överraskning för utomhusaktivitet.

Bo på spännande Varbergs Fästning med nära till allt 

Boka in familjen hos oss på Fästningens B&Bi charmiga och plånboksvänliga familjerum med frukostbuffé. Från vårt boende har ni mycket nära till havet, småstaden och många utomhusaktiviteter. Inne på fästningen finns härliga gräsytor för bus och lek och spännande miljöer att utforska. Vad sägs om att besöka det gamla fästningsfängelset från 1800-talet? Kanske vågar ni till och med övernatta i en cell? På fästningsvallen står bevarande kanoner och härifrån har ni storslagen utsikt över fri havshorisont. Välkommen att boka online, märk då bokningen med KUSTLOV i meddelanderutan när ni valt rumstyp. Ring oss annars gärna för bokning. 

Familjerum B&B 4-6 bäddar 1395 kr/natt
4-bäddsrum B&B 1195 kr/natt
3-bäddsrum B&B 1095 kr/natt
2-bäddsrum B&B  895 kr/natt

 

I alla våra B&B-rum ingår:

  • Frukostbuffé
  • Bäddade sängar med handdukar
  • Överraskning för utomhuslek till barngäster
  • Visning av det gamla fästningsfängelset från 1800-talet 

Aktiviteter outdoor för hela familjen 

I Varberg finns många vinteraktiviteter för stora som små. Vi har valt ut några aktiviteter som vi rekommenderar. För fullständigt urval se visitvarberg.se

Vinterskate, kickbike och frisbeegolf

Testa vinterskate och besök Varbergs skateboardarena som håller öppet under snöfria dagar. Ute i Håstens friluftsområde, en kort bilfärd bort från vårt boende, finns mycket att uppleva för hela familjen. Här finns bl.a. en nybyggd lekpark som även har park för kickbike. I området finns det också en frisbeegolfbana. Detta är en rolig utomhusaktivitet för alla åldrar, så varför inte utmana varandra i familjen på en DiscGolfsturnering! 

Lekplatsturné

Varberg har många roliga lekplatser och för variation kan man ta en turné och besöka flera av dem på samma dag. Start eller mål på turnén kan förslagsvis vara Spööökitetsparken, som ligger invid fästningens vallgrav. Barnens badstrand, som ligger precis nedanför fästningen, är också ett givet val för lek. Packa med hink och spade och den fina sandstranden ger er Varbergs största sandlåda! Kika gärna på lista och karta över lekplatser i Varberg.

Fika utomhus

Visst smakar allt mycket godare ute i det fria! Packa med en matsäck för en mysig fikastund på utflykten med familjen. Tag med er egen termos på resan och vi fyller den åt er med kaffe, te eller varm choklad, utan kostnad. Fikabrödet köper ni med er från Kustbageriet (må-lö) som ni hittar en kort promenad från oss, eller från Kafé Längan (lö-sö), som ligger högst upp på fästningen.

Skridskor i Fästningens vallgrav

Om det ser ut att bli kallt väder så tipsar vi om att ta med skridskor. I Fästningens vallgrav, precis vid vårt boende, fryser vattnet tidigt och här är det kul att åka i en annorlunda miljö. 

Kallbad - en het trend

Att bada kallbad är en omtyckt upplevelse och i Varberg badas det året om. Kallbad har också visat sig ha välgörande hälsoeffekter. Alldeles nedanför fästningen, på badrocksavstånd från vårt boende, finns utmärkta badmöjligheter vid Fästningsbadet. Här finns badstegar och trappor för ett smidigt vinterdopp. En kort bit bort längs strandpromenaden finns fler möjligheter till kallbad, på damernas och herrarnas nakenbad, som är flitigt besökta av kallbadare. Önskar ni värma upp er ordentligt innan kallbadet så är det anrika Kallbadhuset nedanför oss ett givet val. Här erbjuds bastu med havsutsikt och uppfriskande havsdopp, samt ett mysigt café. Boka vårt Badpaket och läs gärna mer om kalla bad.

Kustvandring

Ta en härligt stärkande långpromenad längs havet på strandpromenaden, som börjar precis nedanför fästningen. En lagom utflykt för hela familjen kan vara att promenera bort mot Varbergs Kusthotell och ta er upp på intilliggande Hästhagabergen, ca 2 km från vårt boende. Här finns utflyktsbord för fikastunden och en strålande utsikt från höjden. Vill ni se mer av kusten vandrar ni vidare förbi Kusthotellet och passerar ståtliga Subbe fyr och de omkringliggande gamla stenbrotten. Fortsätt någon kilometer längs strandpromenaden och ni hamnar i surfarnas paradis Apelviken. Här kan ni spana på kitesurfare i vågorna. På vägen tillbaka tipsar vi om en bit mat på Kusthotellets restaurang

Motionera mera

För härliga löprundor finns flera motionsslingor att välja på i Varberg. Påskbergsslingan på 2,5 km har även utegym längs spåret och likaså finns det utegym längs Håstensslingan, som är 1 km lång. För längre slingor och leder för löpning och vandring rekommenderar vi en tur till vackra Åkulla bokskogar. Här finns också konstsnöspår för längdskidåkning!

Välkomna till oss på Varbergs fästning och till ett härligt och säkert kustlov i Varberg!

Tillsammans minskar vi smittspridningen av Covid-19 och för oss på Fästningens B&B är våra gästers och medarbetares hälsa första prioritet. Här kan du läsa om våra smittskyddsåtgärder.