B&B bed and breakfast vandrarhem i Varberg, Fästningens B&B/Vandrarhem - Fästningen vandrarhem

Gamla hus och sköna sängar

Vår boendeanläggning har totalt 40 rum och 78 bäddar fördelat på tre olika hus inne på Varbergs fästning. Välj mellan Bed & Breakfast eller vandrarhem. Hos oss sover du i sköna sängar i de charmiga gamla husen. Ovan syns bilder från B&B-rum samt en bild från stora salen i fängelset. För fler rumsbilder rekommenderar vi att klicka på boka online och söka tillgänglighet för ett visst datum, då kommer alla lediga rumstyper upp och där kan ni klicka på bilderna.

Bed & Breakfast

Hus 10 och Hus 13 är uppförda under 1700- och 1800-talet och har tidigare varit bland annat lasarett, infanterikasern och bageri. Idag är här Bed & Breakfast i de mysiga gamla husen och du kan välja mellan rum med 1 - 6 bäddar. Några av rummen har fönster mot innergården, andra har fönster mot muren eller har utsikt över havet. I vårt B&B ingår bäddade sängar, handdukar och frukost i rumspriset. Alla rum, utom familjerummet/loftrummet, är utrustade med spegel och handfat. Dusch och toalett finns i nära anslutning till rummen. 

Frukost ingår när du bor i vårt B&B och den serveras från kl 8 i Hus 10. Vi dukar oftast upp en buffé men vi kan även ordna med frukostbrickor att hämta valfri tid. Vi erbjuder nygräddat bröd och ofta även hembakat, egenrostad granola, många olika slags nötter, frön och torkad frukt samt närproducerade ägg och färsk frukt och grönsaker. Vi har alltid veganska produkter på vår buffé samt laktos- och glutenfria alternativ. Även när frukosten inte serveras kan du göra dig en kopp te eller kaffe när du så önskar.

Vandrarhem i fängelset

I det gamla Kronohäktet från 1856 avtjänade fångar sina straff fram till 1930-talet. Idag är det vandrarhem i de spartanskt inredda fångcellerna, med en eller två bäddar i varje cell. Fängelset har eget självhushållningskök och ett allrum möblerat med långbord. Fick du inte med dig egna lakan kan detta hyras på plats. Det går även bra att köpa till vår frukost.

Är ni kanske en grupp som vill umgås och äta tillsammans? Ska ni ha konferens med jobbet eller är ni ett idrottslag som behöver boende under en cup? Fängelset har totalt 27 bäddar och det är populärt att hyra hela huset. Här finns långbord att sitta och äta tillsammans vid och även konferensmöjligheter. Läs mer här

Fritt Wi-Fi finns på hela anläggningen. Städning ingår i alla våra rum.

Sök efter lediga rum och boka online.