Om Fästningens B&B/Vandrarhem - Fästningen vandrarhem

Om Fästningens B&B/Vandrarhem

Välkommen till ett unikt boende. På Fästningens B&B/Vandrarhem bor du i en historisk miljö precis innanför murarna till Varbergs Fästning. Vi erbjuder dig ett fint och bekvämt boende bara ett stenkast från hav, museum och stadskärna.

Ett familjeägt boende i en fängslande miljö

Fästningens B&B/Vandrarhem är ett familjeägt boende som sedan januari 2020 drivs av Amelie Willner och Carl Einerfors. Efter många år av drömmar om den egna verksamheten vid havet hittade vi Fästningens B&B/Vandrarhem och valet var självklart.

Mitt i den månghundraåriga miljön ligger det mysiga boendet med anor från 1700- och 1800-talet. Hos oss får du en boendeupplevelse som är spännande och unik i sitt slag. Här har du till exempel chansen att övernatta i en helt egen fängelsecell i det gamla kronohäktet från 1856. Vill du ha lite mer bekvämlighet finns det mysiga rum i vårt Bed & Breakfast med utsikt över havet eller innergården, och där frukost och sänglinne ingår. Utanför murarna sträcker det mäktiga Västerhavet ut sig och du kan njuta av storslagna vyer från fästningen. 

Fästningens B&B/Vandrarhem har museum som granne

På klippans högsta punkt inom fästningens murar ligger Hallands kulturhistoriska museum med vidunderlig utsikt över Varbergs stad och Västerhavet. Länsmuseet är öppet året runt och har utställningar, museishop och kafé. Utställningarna berättar om Hallands historia, Varbergsskolans konst och huvudattraktionen är det medeltida fyndet Bockstensmannen. Dessutom visas tillfälliga utställningar på olika teman. Se www.museumhalland.se för mer information om aktuella program och visningar. Du vet väl att du som bor på Fästningens B&B Vandrarhem går in gratis på museet under lågsäsong! 

En fin upplevelse på en vacker plats

Att driva denna verksamhet är för oss en livsstil och vi finns alltid tillgängliga för att ge våra gäster en så trivsam och fin boendeupplevelse som möjligt. Läs mer om vårt boende och boka din övernattning här på vår hemsida. Det går också bra att kontakta oss så hjälper vi dig.