Sköna dagar och historia vid havet - Fästningen vandrarhem

Sköna dagar och historia vid havet

När du bor på Fästningens B&B/Vandrarhem befinner du dig i hjärtat av Varbergs historia och ett stenkast från de gamla kurortskvarteren med Kallbadhuset, Societetsparken och Varmbadhuset.

Nära till natur och kultur

Precis nedanför fästningen börjar strandpromenaden som slingrar sig utmed strandkanten ända bort till Apelviken och bjuder på nya naturupplevelser varje dag. Här badas det året om vid strand, brygga och klippor. Stadens centrum med mysiga butiker och caféer ligger bara 10 minuters promenad bort.

Mysigt på fästningsområdet

Vi erbjuder boende i mysiga rum i vårt Bed & Breakfast, i hus från 17-och 1800-talen, där det förr var bl a bageri och lasarett. Önskar du ett mer fängslande boende kan du övernatta i vårt vandrarhem, i en cell i det gamla Kronohäket från 1856.  

Längre upp på Borggården ligger Hallands kulturhistoriska museum där Bockstensmannen alltid är på plats. På området finns även restaurangen Fästningsterrassen och Kafé Längan. Soliga sommardagar blir gräsmattan utanför receptionen också ett populärt tillhåll då många väljer att sitta ute och äta frukost.

Vi är en rökfri anläggning

Kom ihåg att vi på Fästningens Vandrarhem/B&B är en rökfri anläggning och att det är rökförbud inomhus, i anslutning till fastigheterna och på området. Fråga oss om du undrar över något så hjälper vi dig.

För frågor och bokning kontakta oss