Sandstränder, klippor, badhus och spa - Fästningen vandrarhem

Sandstränder, klippor, badhus och spa

I Varberg badas det året runt. Vinterbad med eller utan bastu eller varma bubbelpooler på någon av stans spaanläggningar. Här kommer några tips, men läs gärna mer på visitvarberg.se

Kallbadhuset

Närmast fästningen ligger Kallbadhuset, ett vackert träbygge i morisk stil. Här kan du slappna av i välgörande värme med havsutsikt och sedan ta ett uppfriskande kallbad i havet. 

Klippbad, Kåsa sandstrand och Varbergs Kurort

Följ strandpromenaden och du passerar flera klippbad, några av dem nakenbad enkom för damer eller herrar. Efter en stunds promenad ser man det anrika hotellet och spa-anläggningen Varbergs Kurort.

På Kurorten kan man boka spabehandlingar, äta gott eller bara ta en drink på hotellets uteservering. Framför hotellet ligger en populär sandstrand som kallas Kåsa och är öppen för alla.

Asia Spa

Vid stora torget inne i centrum ligger Stadshotellet vars takvåning hyser en av Sveriges finaste spaanläggningar. Där går i mån av plats att boka halv- eller heldagsspa även för den som inte bor på hotellet.

Getterön och Apelviken

Norrut ligger Getterön dit Varbergare gärna vallfar när det blir varmt ute. Badplatserna heter 1:a, 2:a, 3:e, 4:e och 5:e vik och var och en har sin favorit.

Förbi Varbergs Kurort söderut ligger Apelviken som är surfarnas paradis, men som också uppskattas för den långa sandstranden och flera restauranger i anslutning till stranden.

Det nya Fästningsbadet

Det finns nu en helt ny badplats ute på Fästningspiren alldeles intill Varbergs fästning. Det nya badet har plats för både solande och lek och bad med både soldäck, badbrygga och hopptorn. 

Det nya badet stod klart under sommaren 2018. Så nu kan våra gäster bada på en ny fin badplats med gångavstånd från Fästningens B&B/Vandrarhem.

Läs mer om det nya badet hos Varbergs kommun och se en video från badet här.